Vio’nun Aramızdan Ayrılışının 6. Yılı

Vio, 30 Mayıs 2018’de aramızdan ayrıldı. Mahlası Vio olan genç rapçinin gerçek adı Aşkın’dı. İki yıl öncesinde, henüz 18 yaşındayken hayata veda eden Vio’ya, ölümünden sonra 2020 yılında 20 yaş hediyesi olarak Tepki, Ceza, Ezhel, Ayben, Aspova gibi rap camiasının önde gelen isimleri bir albüm hazırlamıştı. Hepsi, Vio’nun yaşından çok daha büyük bir ruha sahip olduğu konusunda hemfikirdi.

“Gördüğüm dünyada insanlar bir hapishanedir, mahkûmlardan başka bir şey değillerdir. Bu yüzden ben kendi utopyamın sahibiyim ve kendi dünyamın yörüngesinde dönüyorum. Cennete ulaşmam gereken zaman bedenim öldüğünde değil. Göremediğin şeyleri söylemek, gördüklerini dile getirmek…”

Vio, çok genç bir adamdı. Toplumun normlarına göre henüz reşit olmuştu. İki yıl önce, 18 yaşında, kalbi yenik düşerek dünyaya veda etti. Kısa hayatını hip-hop’a adamıştı. Ruhu bedenine oranla çok daha olgun olan bir kişiydi. Söz konusu Vio idi. Gerçek adı Aşkın Mert Şalcıoğlu olan bir rapçiden bahsediyoruz. Rap camiası, onun içindeki potansiyeli görmüş ve kısa sürede Türkiye’nin tanınmış rapçileriyle aynı seviyeye geleceğine inanmıştı. Vio, beklenmeyen olgunluktaki sözleriyle kalpleri kazanmıştı. Tepki’nin kurucusu olduğu M.O.B. grubu, Vio’yu unutulmaz kılmak için iki albüm hazırladı. Bir tanesi Vio’nun doğum günü olan 14 Şubat’ta, diğeri ise ölüm yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta yayınlandı. “Yanyol 1” ve “Yanyol 2” adını taşıyan albümlerde, Ceza, Ayben, Tepki, Ezhel, Lewo, Aspova gibi önemli isimler Vio için şarkılar seslendirdi. Bundan sonra rapçi arkadaşları her yıl Vio’nun doğum günü ve ölüm yıldönümünde onu anmak için çeşitli projeler yapacaklarını belirtiyorlar.