Ceza ve Beta Berk Bayındır Düeti “Kriminal” 25 Nisan’da Yayınlanacak

Ceza ve Beta Berk Bayındır düeti “Kriminal”, Beta Berk Bayındır’ı sonsuzluğa uğurlamanın 1. yıldönümü olan 25 Nisan’da yayınlanacak.

Berk Bayındır, sahne adıyla Beta ya da Beta Berk Bayındır olarak da bilinen, 9 Eylül 1989 İstanbul doğumlu Türk rapçi ve söz yazarıdır. Bayındır, 25 Nisan 2022 tarihinde Gültepe, Kâğıthane’de yaşamını yitirmiştir.

Kadir Has Üniversitesi’nde Tiyatro bölümünde eğitim alarak oyunculuk yeteneklerini geliştiren Bayındır, Krem ve Paramparça gibi televizyon dizilerinde rol almıştır.

Genç yaşlarda rap müziğe ilgi duyan Bayındır, 1998 yılında ilk kayıtlarını gerçekleştirmiştir. 2004’te Bayındır Müzikhane, C7, Adalet adlı demotapelerini yayınlamış ve aynı yıl ‘A2BT’ adını taşıyan ilk underground albümünü piyasaya sürmüştür. 2005’te Cümle Alem’den 250, Çürük Yarınlar gibi çalışmalarını sergileyen Bayındır, bu dönemde sahne performanslarına da başlamıştır. 2006’da Batuğ ile birlikte Antisistem adlı grupta yer alan Bayındır, 2008 yılında Pişti albümü ile müzik kariyerinde ivme yakalamıştır.

2014’te Flowart ile gerçekleştirdiği O.S.O.N.P.A.N.Ç. ve Son Nokta adlı parçalarla rap dünyasında diss savaşlarına da girmiştir.

Beta’nın fötr şapka takarak oluşturduğu imaj, onun herkes tarafından tanınmasını sağlamıştır.